שאלות נפוצות

08-6329090

  1. כיסוי צף/ כיסוי סולארי לבריכה- זהו הכיסוי הפשוט והזול ביותר כיום בשוק, כיסוי זה הוא למעשה יריעת ניילון עבה בעלת בועות אוויר אשר לרוב יגיע על מתקן גלילה ידני שנועד לסייע בפריסת הכיסוי על הבריכה. מטרתו של הכיסוי הוא לשמור על טמפרטורת המים ולמנוע אידוי. כיסוי זה אינו מונע נפילה לבריכה ועל פי רוב יהיה אפקטיבי למשך שנתיים.
  2. קירוי לבריכה- כיסוי זה הוא מעין חופה מעל לבריכה אשר נעה על מסילה קבועה בצידי הבריכה, ניתן להזמין את הקירוי במגוון גדלים, צבעים וחומרים והוא מתאים במיוחד לבריכות מחוממות.
  3. כיסוי רשת לבריכה- כיסוי זה עשוי רשת אשר מעוגנת מסביב לכל הבריכה (בעזרת חורים שיש לקדוח מראש). כיסוי זה אינו מונע אידוי וכניסת לכלוך אך הוא מונע נפילה למי הבריכה. כיסוי זה מעט מסורבל יותר ודורש יותר זמן לפתוח ולסגור אותו.
  4. כיסוי PVC- כיסוי זה עשוי PVC והוא נותן מענה לכלל הצרכים של בעל הבריכה- מניעת אידוי ושמירה מפני כניסת לכלוך בהתאמה לכך חיסכון בכימיקלים, חשמל (בבריכות מחוממות) וכמובן שמירה מפני נפילה לבריכה.

כיסו זה מגיע בשלוש צורות:

כיסוי ידני- בעל ידית לפתיחה, הסגירה תתבצע ע"י משיכה בחבל.

כיסוי חשמלי- כיסוי זה נפתח ונסגר בעזרת מנוע חשמלי.

כיסוי הידראולי- כיסוי זה נפתח ונסגרת בעזרת משאבה הידראולית.

שלושת האופציות נעות על מסילות קבועות בצידי הבריכה והן עשויות PVC אשר נחשב לחומר עמיד מאוד הן מפני נזקי מזג אוויר והן מפני כימיקלים המשמשים לתחזוקת הבריכה.

במידה והמים בבריכה שלכם עכורים ומתחילה להיווצר ירוקת ראשית עליכם להבין כי הדבר מעיד כי רמת הכלור נמוכה מהטווח המומלץ. 

במידה והירוקת קלה עדיין ורק מתחילה להיווצר יש לבצע "מכת כלור" - מכת כלור היא למעשה כלור מרוכז שמוסיפים לבריכה על מנת להתמודד עם זיהומים שרמת הכלור המומלצת אינה מספיקה כדי להתמודד איתם. מכת כלור מחייבת איסור רחצה בבריכה.

כל עוד הירוקת בבריכה במצב קל יחסית "מכת" הכלרה בעזרת כלור גרגירי אמורה לספק פתרון לבעיה.

יש להקפיד להמיס את גרגרי הכלור בדלי עם מי הבריכה ולא להשליכם ישר לבריכה על מנת ש לא לעשות נזק לקרקעית הבריכה.

במידה והירוקת בבריכה במצב חמור יותר יש לבצע את "מכת" ההכלרה בעזרת כלור נוזלי. מומלץ לבצע את            ההכלרה לאחר שקיעת השמש כך התאדות הכלור תהיה איטית יותר ותהיה אפקטיבית לאורך זמן רב יותר.

מומלץ גם להבריש את הבריכה היטב בעזרת מברשת סיבי מתכת המתאימה לבריכות קרמיקה,בטון ופסיפס או במברשת בעל סיבי ניילון המתאימה לבריכות פיברגלס ומתועשות, על מנת להפריד את האצות מגוף הבריכה.

יש להפעיל את המשאבה ולבדוק כעבור חצי שעה מהי רמת הכלור החופשי במי הבריכה. במידת הצורך יש לחזור על הפעולה עד שרמת הכלור החופשי תגיע לטווח בין 8 ל - 10 PPM.

כאשר רמת הכלור החופשי במי הבריכה תגיע לטווח הרצוי יש להשאיר את המשאבה פועלת ולבדוק כל כמה שעות שרמת הכלור החופשי עדיין גבוהה- עד שהירוקת נעלמת לגמרי ולוודא כי הפילטר נקי מאצות.

כאשר מי הבריכה שבו להיות צלולים ונקיים יש לוודא כי הכלור ירד לטווח הסטנדרטי- בין 1 ל-3 PPM וכי רמת החומציות בבריכה היא בין 7.2 ל- 7.6 לפני ששבים לרחוץ בבריכה.

במידה ורמת הכלור במי הבריכה נמוכה מ 1 PPM המים לא ישמרו נקיים ובטוחים לרחצה לכן יש להוסיף טבליית כלור ולשוב לבדוק שנית למחרת, במידה ורמת הכלור עדיין נמוכה יש לחזור על הפעולה עד לחזרה לטווח הכלור הרצוי.

על מנת שבריכת שחייה תהיה בטוחה לרחצה על הכלור במי הבריכה להיות בטווח שבין 1 ל-3 PPM. כאשר יש במי הבריכה ריכוז גבוה של כלור עלולות להתפתח תופעות של גירוי בעור, צריבה בעיניים ושאיפה של גז כלור שעלולה לגרום לפגיעה במערכת הנשימה ולנזקים בריאותיים. במידה שביצעתם בדיקה וגיליתם כי רמת הכלור בבריכה גבוהה מ 3 PPM אין לרחוץ בבריכה ויש להמתין לירידת הערך- במידה ויש ברשותכם כלורינטור יש לסגור את ווסת הכלור ולהוסיף מים טריים לבריכה. לבצע בדיקה חוזרת יום או יומיים לאחר מכן ולוודא כי רמת הכלור חזרה לערך מומלץ.

כל עוד שהמים בבריכה עוברים תהליך סירקולציה ותחזוק תמידי ונכון הם ישארו צלולים ונקיים ולא יהיה צורך להחליפם.

בריכה מתקפלת ניתן לרוקן בסוף עונת הרחצה אבל יש הבוחרים להשאיר אותה פתוחה גם לאורך החורף. בריכה קבועה יש צורך לרוקן רק במידה ויש צורך בעבודות שיפוץ ותיקון הבריכה

בבריכת שחייה יש כמויות גדולות מאוד של מים ולכן, על מנת לרוקן את הבריכה באופן בטוח ובקצב מדוד מבלי לגרום למערכת הביוב לעלות על גדותיה יש צורך במשאבה שתעביר את המים אל פתח הניקוז הקרוב. במידה ומדובר בבריכה קבועה אמור להיות בה צינור ניקוז מובנה.